Micropower

Vi träffar VD Torbjörn Gustafsson, vVD Andreas Mattisson och interna projektledaren Maria Suban på ett skönt möte där vi berättar om styrkan i att vara oberoende och att ha inte ha något vinstintresse i produkter. När vi lyssnat en stund får vi veta att de ska bygga en av Europas modernaste batterifabriker med Litium-jon-teknik. Det lilla företaget som Thomas Svensson startade i ett garage i Tävelsås lite utanför Växjö hade blivit en global aktör att räkna med. När mötet var över hade vi en avsiktsförklaring om att inleda ett samarbete.

Interiören skulle spegla varumärket och ett antal olika värderingar. Skandinaviskt och professionellt men ingen överdriven flärd. Micropower är fortfarande ett småländskt bolag. Men vi sparar inte in på kvalitet och funktionen går alltid först. Till exempel ska alla whiteboardtavlor i mötesrummen vara traditionellt vita, då färgerna när man ritar kopplingsscheman ska framhävas på bästa tänkbara sätt.

För att säkerställa investeringen och få med den i kommande årsbudgeten började vi med att hjälpa ekonomiavdelningen ta fram en trovärdig kalkyl för projektet.

När detta var klart började vi jobba med inredningskonceptet. Arkitektbolaget hade ritat den vackra byggnaden och vi läste in oss på såväl deras som Micropowers grundtankar.

Det visade sig ganska snart att vi behövde djupdyka i belysningen då det fanns vissa oklarheter. Efter diverse justeringar hittade vi ett belysningskoncept som kändes riktigt fräscht. Vackra ribbväggar belystes och den gigantiska matsalen fick härliga rumskapande pendelarmaturer. Korridorer och mötesrum fick små nätta infällda armaturer med riktigt god avbländning.

Interiören fick en återhållsam färgsättning med smutsiga pasteller och kontraster i svart.

En annan rolig detalj var att vi namngav alla mötesrum efter grundämnen som har koppling till batteriframställning, så varmt välkomna på ett möte i Litium, Erbium eller varför inte i utbildningssalen Yttrium.

”POÉ har bidragit på ett mycket bra sätt med att få till en helhet i vår fantastiska fabrik i Öjaby. Man får ett härligt intryck när man går in i entrén och allt hänger ihop, från receptionsdisk till färgsättning, inredning i kontor/konferensrum samt allmänna ytor och belysning.

POÉ hanterade hela upphandlingen av inredningen, vilket hjälpte oss mycket.

Vi är mycket nöjda med slutresultatet och de idéer, synpunkter och förslag POÉ har bidragit med under hela projektet!” – Vice VD Andreas Mattisson