Bergstrand

En hälsokostbutik blev till ett mäklarkontor. Detaljer har blivit till en helhet. Den underbart vackra soffan Mama look med sitt karaktäristiska läderbälte, formgiven av Anna Kraitz, har fått några år på nacken men har en given plats även i det nya kontoret.

Ja, i det nya kontoret som till viss del ligger där det gamla kontoret låg. Johan hade länge funderat på att flytta eller utöka sina lokaler och när möjligheten att utöka lokalerna genom att ta butiken som låg vägg-i-vägg blev det både kostnadseffektivt och smidigt. Projekten delades i två faser och först när den nya delen stod klar gick flytten och renoveringen av den gamla delen kunde påbörjas. Flytten gick på en helg genom ett trapphus. I slutskedet revs väggen mellan de två ytorna och man knöt ihop de sista detaljerna.

Parallellt med vårt uppdrag förnyades varumärket och fönsterfrostningen med den nya loggan skapar en vacker fond i den gamla butikens skyltfönster. Nu ett toppmodernt kontor med bearbetade detaljer. Den drömskt vackra Flock of light blir till en lysande aura som subtilt binder ihop den brokiga sittgruppen där kunder kan vänta sin mäklare, partner eller släkting inför försäljning och köp. En vas, några strån och ett tidskriftställ. Mer än så behövs det inte.

Planlösningen var till en början utmanande med stora hiss- och ventilationsschakt som inkräktade på ytan men till slut lyckades vi mejsla in den optimala lösningen. Önskemålet var att skapa en industriell men varm och välkomnande känsla. Det har vi gjort med både material och kulörval men framförallt med en skön ljussättning. Inredningen är en mix av nytt, gammalt, återbrukat och renoverat. En av favoriterna är de unika stolarna som vi hittade på Erikshjälpen. Med hjälp av lokala, kompetenta hantverkare har de både blivit omlackerade och omklädda.

Klostergatan har fått ett nytt smycke som förädlar hela kvarteret Klostret och berikar Växjö centrum.

” Fy f-n vad bra det här blir! Har ni gjort något såhär snyggt tidigare? – Johan Hammarström “