Kronobergs Tak

Våren 2020 fick POÉ i uppdrag av Miro på Kronobergs Tak att hjälpa dem med flytten till nya lokaler på Norremark. Som så ofta började det över en kopp kaffe. Vi började diskutera belysningen och hur lokalen skulle ljussättas. Snart hade vi kommit överens om att se över vad som var upphandlat som standard för att strax därefter formulera ett uppdrag om att skapa en alternativ belysningsplan. När vi började granska planritningarna och hade lyssnat på tankarna om att ha en hyresgäst såg vi en öppning som skulle förbättra hela upplägget för såväl Kronobergs Tak som för hyresgästen Solhybrid.

Genom att ta bort en glasvägg som skapade en korridor kunde vi öka den uthyrningsbara ytan och dessutom spara in pengar på att avbeställa glaspartiet. Trots att vi hade fått uppdraget fem i tolv, eller ja, snarare fem över tolv, visade det sig att det var möjligt att avboka partiet mot en mindre kostnad.

Efter ett platsbesök på byggarbetsplatsen fick vi syn på de vackra betongväggarna som vi ville behålla precis som de var, dvs obehandlade. Återigen en rejäl kostnadsbesparing då vi sparade in på två målningar på de största väggytorna.

Vi granskade handlingarna ytterligare, justerade valen gjorda i kök, anpassade golvmaterialen för att tåla den tuffa verksamheten med en hel del asfaltsfläckar. Vi ritade ett trappräcke gjort av strängmetall i pulverlackerat stål och specialritade ett barbord i guldlaminat.

Eftersom Kronobergs Tak hade fullt upp med sin egen verksamhet och kunduppdrag i kombination med att flytta sin verksamhet fick vi även i uppdrag att ta in offerter, samordna alla inköp och se till att göra de nya lokalerna nyckelfärdiga med allt från möbler, gardiner, glas, porslin, bestick, kaffemaskiner mm.

Hur gick det då med belysningen och kostnaderna?

Jo det visade sig senare att vår kostnad för att göra belysningsplanen och att revidera alla materialval motsvarade summan som vi sparade in på att ta bort glaspartiet. Den alternativa belysningsplanen blev bara några tusenlappar dyrare än LED-plattorna som var inplanerade från början. På köpet fick kunden en belysning som gick att ljusreglera och som gjorde lokalerna rättvisa. Genom att ljussätta de vertikala ytorna, betongväggarna och detaljer som ögat vilar på blev interiören genast mer intressant.

Sammanfattningsvis en riktigt solskenshistoria.

 

“Jag upplevde att POÉ var punktliga och påhittiga. De gjorde inredningsförslag som inte fördyrade men som gjorde saker bättre. – Miro, VD”